Hygiënecode Handboek

Het opzetten van een bedrijfsspecifieke Hygiënecode Handboek: 

Als bakker staat u garant voor een eerlijk product van een hoge kwaliteit dat met de grootste zorg is bereid. Ondanks het belang van de Branche Hygiënecode voor de Brood- & Banketbakkerij zal het een vanzelfsprekendheid zijn dat, om een goed product te maken, er hygiënisch gewerkt wordt. Desalniettemin is er, in het belang van de klanten en van de bakkers, regelgeving opgesteld omtrent hygiënisch werken.

Om het administratieve aspect van deze regelgeving goed te borgen is het praktisch om een bedrijfsspecifieke Hygiënecode Handboek te ontwikkelen met daarin procedures, registratieformulieren en overige belangrijke documenten en informatie. Kolijn Bakkerij Advies kan u helpen met de ontwikkeling. Het opzetten van een Hygiënecode Handboek  is in principe een eenmalige actie.

Het is raadzaam om per vestiging een bedrijfsspecifieke handboek te laten maken. Zo kan er een handboek opgesteld worden voor de hoofdvestiging, waarbij er voor filialen een afgeleide versie, aangepast op noodzakelijke onderdelen, wordt gehanteerd. Met de Hygiënecode als basis en het handboek als aanvulling heeft u als ondernemer een uitstekend uitgangspunt om het voedselveilig werken binnen uw bedrijf optimaal te borgen.

Het onderhouden van een bedrijfsspecifieke hygienecode handboek:

Na verloop van tijd kunnen er zaken binnen het bedrijf of in de regelgeving veranderen. Deze wijzigingen dienen in het handboek doorgevoerd te worden. Deze aanpassingen kunt u als ondernemer zelf doen, maar het is eveneens mogelijk dat ik deze periodiek, eventueel gecombineerd met een ander bezoek, voor u aanpas. Zo blijft het handboek zo goed mogelijk aansluiten op de praktijk. Ook bestaande systemen van andere leveranciers kan ik voor u aan passen en onderhouden.

Heeft u interesse of  behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden en/of kosten? Neem dan contact met mij op via de contactpagina.