Hygiëne Advies

Het is belangrijk dat er binnen uw bedrijf volgens de branche hygiënecode voor de brood en banket bakkerij gewerkt wordt.

Het inzetten van een externe onafhankelijke hygiëne adviseur geeft u een goed inzicht hoe uw bedrijft scoort ten opzichte van de regelgeving.

De advisering vindt altijd plaats op basis van de branche hygiënecode.

Bij het starten met hygiëne advies is het raadzaam om te beginnen met een instap inspectie , tijdens deze inspectie worden alle hoofdeisen en eisen uit de hygiënecode beoordeeld.

Een instap inspectie verloop als volgt.

  • Opstart : Kennismaking met bedrijf en de verantwoordelijke.
  • Beoordeling van het systeem : Controle op registraties en procedures.
  • Fysieke inspectie : Het bedrijf wordt volledig beoordeeld
  • Rapportage : Het rapport wordt ter plaatse uitgewerkt.
  • Evaluatie : Tijdens de evaluatie motiveer ik mijn bevindingen aan de verantwoordelijke.
  • Rapportage : In overleg wordt het rapport van het bezoek per post of per mail verzonden. Tevens is er de mogelijkheid om het rapport met een beveiligde inlog te benaderen via de website van Kolijn Bakkerij Advies.

Na het uitvoeren van deze inspectie volgt er een rapport met een totaaloverzicht op zaken die goed op orde zijn , op punten waar nodig wordt advies gegeven en de prioriteitspunten worden ik kaart gebracht. Dit rapport kan als basis dienen voor het in gang zetten van een advies traject en een verbeterplan

Vervolg advies

Dit advies wordt gegeven op basis van behoeften en is in die zin maatwerk , deze bezoeken kunnen we in overleg bijvoorbeeld als volgt inrichten.

  • Een actueel onderwerp tijdens dit bezoek aangepakt.
  • Adviespunten uit de instapinspectie toetsen op verbetering
  • Prioritijdspunten uit de instapinspectie toetsen op verbetering
  • Op onderwerpen kan een instructie of training worden gegeven om medewerkers te informeren en of te motiveren
  • korte inspectie uitvoeren op de belangrijkste eisen

Hygiëne instructie en training:

In sommige situaties is het raadzaam om medewerkers individueel instructie of training te geven. Het is belangrijk om alle medewerker te betrekken en te motiveren om voedselveilig te werken.

  • Deze training of instructie wordt op maat gemaakt.
  • De training bestaat uit een basis training hygiënisch werken
  • Er kunnen in overleg modules die binnen uw bedrijf van belang zijn aan worden toegevoegd.

 

Extra opties tijdens de bezoeken :

Thermometer(s) controle : Tijdens het bezoek is het mogelijk om de thermometers te laten controleren een maal per jaar moet deze controle plaatsvinden. Klik hier voor meer informatie.

Monstername : Het is raadzaam om producten microbiologisch te laten onderzoeken om inzicht te krijgen of alle geleverde inspanning ook leiden tot een product wat aan de gestelde norm voldoet . Voor meer info klik hier.

Heeft u interesse of behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden en of kosten neem contact met mij op via de contactpagina.